Michelle Bouman

Mijn verhaal

Tijdens mijn studie Psychologie heb ik veel theoretische kennis opgedaan. Maar wat mij nog meer motiveert jou te helpen om jouw leven nóg leuker te maken, is mijn ervaringsdeskundigheid. Van jongs af aan heb ik veel ups en downs gekend. Waar ik vooral bezig was met andere, op welke manier dan ook, verloor ik mijzelf totaal uit het oog. Ik wist écht niet meer wie ik was, waar ik voor stond, wat ik belangrijk vind of wat mij überhaupt nog gelukkig maakt. Ik heb dit zolang vol gehouden dat ik enorm depressief werd en een eetstoornis ontwikkelde. In 2014 zette ik de knop om. Het was erop óf eronder. Ik koos ervoor naar Zuid-Afrika te vliegen, een kliniek voor bijna 3 maanden waarbij ik hulp kreeg voor mijn eetstoornis en depressie. Ontzettend onwennig, ongemakkelijk, ongekend. Het meisje wat altijd deed alsof ze het zelf wel kan, voor de buitenwereld altijd maar lachte, maar ontzettend verdrietig was vanbinnen, werd ineens eventjes gezien. Ik KON het niet meer. Ik vond het leven niks aan... Mijn energie was weg. Ik was op. Ik moest met mijn billen bloot, met mijn rug tegen de muur en mijn handen omhoog (bij wijze van ;) ).


Eenmaal thuis moest ik het geleerde toepassen, alleen, zonder professionele hulp. Ik veranderde alles, echt alles. Maar toch, jarenlang heb ik nog (dezelfde) fouten gemaakt, met weer vele ups en downs. En uiteindelijk was ik daar. Ik wist wat ik wilde, ik wist waar ik voor stond. Los van alle meningen en ideeën van anderen. Los van mijn overtuigingen dat ik het niet kan. Een blond meisje van het VMBO, waarvan mensen dachten dat ze dom was, is op 26-jarige leeftijd voor zichzelf gaan staan. Heeft toelatingstesten gedaan, heeft keihard geoefend voor wiskundetoetsen om met een propedeuse (9 gemiddeld) toegelaten te worden tot de Universiteit van Tilburg.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar wat ik wil zeggen is dat er voor IEDEREEN een weg is, er voor iedereen een manier is om te doen wat je wil, wat jij belangrijk vindt, te ontdekken waar jij gelukkig van wordt. Een leven te leven die leuk is, licht is, en vooral vrij is!!!

Wanneer je eraan werkt, werkt het.


Dit en nog vele redenen zijn mijn motivatie geweest om deze methode te ontwikkelen. Een methode waardoor er geen jaren jaren jaren nodig meer zijn van vallen en op staan. Maar een methode die jouw oude belemmeringen en overtuigingen opruimen, laten stromen om ruimte te maken voor nieuwe gedachten, gevoelens en leefwijze. NU MAG JIJ GEZIEN WORDEN. En dit hoef je niet alleen te doen, samen met mij gaan we aan de slag om jouw leven naar een nieuw level te tillen, Samen gaan we ervoor zorgen dat jij mag gaan genieten. Dat jij gezien wordt door andere, én bovenal gezien wordt door jezelf.


Want echt, voor IEDEREEN mag én kan het leven leuk zijn!


Hello world

Waar haal ik, naast mijn ervaringsdeskundigheid, mijn wijsheid vandaan?

 

Studie, training en opleiding:

Leefstijlcoach - NHA

Acceptance and Commitment Therapy - Psychodidact

Psychologie (heden) - Universiteit van Tilburg

Propedeuse Toegepaste Psychologie - Fontys 

Trauma Release Breathwork - Inner Journey

Ademtraining voor professionals - Mr Breath