Release sessie


Hoe ziet dit eruit?

Natuurlijk zullen we eerst starten met een kennismaking. De belangrijkste start is veiligheid. We onderzoeken samen jouw hulpvraag in een orientered gesprek. Wanneer jij jezelf op je gemak voelt bij mij kunnen we starten met de begeleiding. Omdat er verschillende soorten trauma's zijn die op verschillende manieren benaderd kunnen worden is het per persoon verschillend hoeveel sessies er nodig zijn. Dit wisselt van 1 ademsessie tot meerdere. Vaak kan ik een indicatie geven na ons eerste gesprek.


Je zult in een veilige omgeving jouw stress, spanning en/of trauma ontladen. Fysiek, energetisch, emotioneel en mentaal. Herstel van een trauma vraagt om verwerking via het zenuwstelsel dit doen wij via de weg van het lichaam. 


De specifieke herinneringen hoeven niet perse te worden opgeroepen. Op een natuurlijke manier kom je middels de ontlading in contact met jouw lichaam en jouw onderbewuste. Jouw lichaam laat zien wat zich aandient. Je geeft aandacht aan wat vrijkomt en vanuit daar kom je in contact met de emotie. De emoties die eerder onverdraaglijk waren kun je nu toestaan, ervaren en loslaten. Je zult al snel merken dat je meer kan gaan ontspannen, rustiger, energieker en krachtiger wordt. 


Je leert de patronen doorbreken en de stress die gekoppeld is aan de overlevingsstrategie√ęn die je 'eigen' gemaakt hebt laat je los. Hierdoor kom je vrijer en leuker in jouw leven te staan.

Door middel van deze benadering kom je bij de emoties en sensaties die je in de kern tot je beschikking hebt. En hiermee bedoel ik ook zeker de positieve en fijne gevoelens!